Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea megállapodott a Leeds csatáráról – sajtóhír

Hosszú hetek óta téma az angol bajnokság (Premier League) elmúlt szezonjában épphogy bennmaradó Leeds United legértékesebb játékosának klubváltása…

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint a Leeds United együttese elfogadta a Chelsea képviseletének 60-65 millió font körüli ajánlatát, melyet Raphinha megszerzésére tettek. A londoniaknak már “csak” a játékossal kell megállapodniuk a közös folytatásról.

Mint ismeretes, az Arsenal és a Barcelona hetek óta versenyezett a brazil csatár kegyeiért, azonban a Leeds vezetésével képtelenek voltak megállapodni.

A 25 éves porto allegrei születésű támadó az elmúlt két idény alatt 65 mérkőzésen 17 gólt szerzett a “fehérek” színeiben, melyből 11 találat a legutóbbi szezon során fűződött a nevéhez. Raphinha hazájában az Avaí csapatában nevelkedett, 2015-ben a portugál Vitória Guimaraeshez csatlakozott az öreg kontinensre, melynek első csapatában két év alatt 19 találatig jutott. Ezt követően a Sporting CP és a francia Rennes alkalmazásában töltött el egy-egy idényt, mielőtt 20 millió euró ellenében csatlakozott volna a Leedshez.

Raphinha emellett 2021-es debütálása óta kilenc találkozó leforgása alatt három alkalommal volt eredményes a brazil válogatottban, ahol egyre fontosabb szereplővé kezdte kinőni magát.