Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Teljesült Lukaku vágya, visszatért az Interhez! – Hivatalos

Steve Zhang, az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttesének elnöke bejelentette, hogy 1 évet követően Romelu Lukaku visszatért a csapathoz.

(Photo by Mattia Pistoia – Inter/Inter via Getty Images)

Lezárult a Romelu Lukaku átigazolását körüllengő szappanopera. A belga támadó tavaly nyáron igazolt a Chelseahez az Intertől 113 millió euró ellenében, ám hamar kiderült, hogy a 29 éves csatár megbánta a döntését, és szívesen visszatérne Milánóba. Az emlékezetes decemberi, Sky Sportsnak adott interjúját követően pedig ki is került Thomas Tuchel kegyeiből, és többnyire csak elvétve jutott játéklehetőséghez. Lukaku így a szezonban 44 meccsen játszott, amelyeken 2750 perc alatt  15 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A támadó távozása ezek után borítékolhatóvá vált, ám az is nyilvánvaló volt, hogy az Inter nem tudja visszavásárolni őt, így csak a kölcsönszerződés jöhetett szóba. Ennek a véglegesítéséről a mai nap folyamán meg is született a bejelentés, amit a Chelsea is megerősített. A belga óriást Steve Zhang klubelnök videós bejelentkezés formájában mutatta be a szurkolóknak. Az Inter a kölcsönvételért 8 millió eurót fizetett a londoni együttesnek, ami különböző bónuszok teljesülése esetén még némileg emelkedhet, és Lukaku is egy 35%-os fizetéscsökkentésbe ment bele, hogy az ügylet megvalósulhasson.

Lukaku korábban 2019 és 2021 között 95 mérkőzésen szerepelt már az Inter mezében, ez idő alatt pedig 64 gólt és 16 gólpasszt hozott össze, valamint a 2020/21-es szezonban megnyerte az olasz bajnoki címet a kék-feketékkel.