Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City védőjét szemelte ki a Chelsea! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese a nyári átigazolási időszakban szeretné elcsábítani a Manchester Citytől Nathan Akét.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Alaposan meg kell erősítenie a védelmét a Chelsea gárdájának a nyári átigazolási időszakban. A londoniak ugyanis már elveszítették Antonio Rüdigert, valamint Andreas Christensent is, de ezen felül még Cesar Azpilicueta, valamint Marcos Alonso maradása is kérdéses. A “Kékek” éppen ezért már el is kezdtek potenciális célpontok után kutatni, és a hírek szerint az egyik lehetséges kiszemeltjük nem más, mint Nathan Aké. A Manchester Cityben futballozo védő 2011 és 2017 között a Chelseanél nevelkedett, így nem lenne ismeretlen számára a közeg. A holland játékos a londoniaknál nem tudta beverekedni magát a csapatba, így a Bournemouth gárdájához igazolt, ahonnan 2020 nyarán 45 millió euróért vette meg a City. A források alapján a manchesteriek nem tervezik értékesíteni Akét, ám abban az esetben hajlandóak megválni tőle, ha 55-60 millió eurót kapnak érte, hogy tudjanak a helyére igazolni valakit.

Aké a City színeiben eddig 40 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 25 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.