Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolás: kölcsönadja Gulácsi riválisát a Lipcse – HIVATALOS

Hiába nevelte ki az FC Barcelona, hiába volt már egyszer felnőtt spanyol válogatott is, még az ígéretes Josep Martíneznek sem sikerült kiszorítania a kapuból Gulácsi Pétert. A magyar sztárkapusnak nincs méltó riválisa a RB Leipzig keretében.

(Photo by Hartmut Boesener/DeFodi Images via Getty Images)

Gulácsi Péter vitathatatlanul világklasszis portás, és bár a Leipzig évek óta próbálkozik azzal, hogy komoly vetélytársat igazoljon számára, ez egyelőre nem sikerül. A lipcseiek keretében több kapus is található, ám Yvon Mvogo is rendre felsül. És így járt most Martínez is. A korábban a Barcelonában és a Las Palmas-ban nevelkedő játékos szerződése még 2024. nyaráig érvényes a Red Bullosokkal, így akár még számíthatnak is rá a jövőben. De nem az előttünk álló szezonban, ugyanis kölcsönadták az olasz bajnokságból kieső Genoanak.

A Genoa egy idényre kapta meg a 24 éves Martínez játékjogát, aki várhatóan elsőszámú kapus lesz. A piros-kékmezes gárda vezetőedzője a nyártól egyébként az az Alexander Blessin lesz, aki 2020-ig nyolc vet lehúzott a Leipzig utánpótlás képzésében.

Az RB Leipzig keretében így jelenleg a 32 éves Gulácsin kívül a PSV Eindhoventől visszatérő Mvogo (28), és az U20-as válogatott Tim Schreiber (20) található meg kapusként.