Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hol folytatja az Everton támadója – sajtóhír

Az elmúlt napok intenzív tárgyalásai után a megbízható forrás szerint eldőlt, hogy melyik londoni klubban folytatja karrierjét az Everton elvágyódó támadója…

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

Fabrizio Romano aktuális jelentése értelmében az Everton csapatától távozó Richarlison új klubja a Tottenham gárdája lesz, miután az észak-londoniak hosszas versengés végén legyőzték a Chelsea-t a játékos kegyeiért folytatott harcban.

A 25 éves brazil középcsatár a negyedik idényét töltötte az Everton alkalmazásában, azt megelőzően egy idényt már lehúzott a PL-ben a Watford színeiben. Richarlison a “kékeknél” töltött első két évében egyaránt 13-13 bajnoki találatig jutott, míg az azt követő kiírást hét góllal fejezte be, a legutóbbi idény során 30 pályára lépés alatt tíz alkalommal volt eredményes. Összességében 152 találkozó leforgása alatt 53-szor vette be az ellenfelek kapuját a csapat színeiben.

Richarlison a 2018-as debütálása óta 36 mérkőzésen 14 gólt szerzett a brazil válogatott mezében, évek óta a Seleção meghatározó játékosának számít. A hazájában egykor az América Mineiro és a Fluminense csapatában szereplő támadó tagja volt a 2019-es Copa América győztes, és a tavalyi olimpiai bajnok válogatottnak.

Az olasz sportújságíró úgy tudja, hogy az átigazolásra 50 millió font és további bónuszok ellenében kerülhet sor.