Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ernesto Valverde visszatért korábbi csapata élére – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Club gárdája korábbi edzőjét nevezte ki a kispadra…

(Photo by TF-Images/Getty Images)

Ahogyan azt már az elnökválasztást követően sejteni lehetett, az Athletic Club a csütörtöki napon korábbi trénerét, Ernesto Valverdét nevezte ki újból a csapat vezetőedzőjének.

Az 58 esztendős tréner immár a harmadik megbízatását kezdheti a bilbaói klub élén, miután 2003 és 2005, valamint 2013 és 2017 között már irányította az együttest. Valverde legnagyobb sikere a 2015-ös spanyol Szuperkupa megnyerése volt a baszkokkal. A rutinos szakember pályafutása korábbi szakaszában többek közt a Villarrealt és a Valenciát is irányította, míg 2017 májusától 2020 januárjáig a Barcelona vezetőedzője volt. A katalán gárdával két spanyol bajnoki címet, valamint egy-egy Király-kupát és spanyol Szuperkupát nyert.

Valverde a Barca éléről való menesztése óta munkanélküli volt, és egészen mostanáig várt a kínálkozó lehetőségre.

Az Athletic múlt hétvégi elnökválasztásán Jon Uriarte győzött a szavazatok 44 százalékát begyűjtve, aki nem titkolta, hogy a csapat korábbi, megszokott mesterét tervezi visszahozni.

Mint ismertes, a bilbaói együttest az elmúlt szezon végeztéig Marcelino García Toral irányította, akit azonban már korábban menesztettek.