Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál szélsővel erősített a Celtic! – Hivatalos

A skót bajnokságban szereplő Celtic együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy végleg megvásárolták a Benficától Jotát, aki az előző szezont a zöld-fehéreknél töltötte kölcsönben.

A Celtic a mai nap folyamán bejelentette, amit már jó ideje sejteni lehetett, hogy végleg megvásárolták Jotát a Benfica együttesétól. A portugál szélső tavaly nyáron kölcsönbe érkezett a skót csapathoz, ahol kiváló számokat produkált. A 23 éves játékos összesen 40 meccsen lépett pályára a Celtic színeiben és 13 góllal, valamint 14 gólpasszal segítette hozzá a csapatot a bajnoki cím és a Ligakupa elhódításához. Nem meglepő módon a Celtic ilyen szezon után élt is az opciós vásárlási lehetőségével és végleg megszerezték a portugál játékost, akiért a transfermarkt adatai szerint 7,5 millió eurót fizettek. Jota új állomáshelyén 2027 nyaráig szóló szerződést írt alá.

A hírek szerint a Benfica a jövőben is jól fog járni, ugyanis ha Jotát értékesíteni fogja a későbbiekben a Celtic, akkor a portugálok igen magas százalékot fognak kapni a játékos eladási árából.