Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: hosszabbításban húzta be a finálét Anglia

A szlovákiai rendezésű U19-es Európa-bajnokság döntőjében a meglepetésre idáig eljutó Izreal játszott az egyik nagy végső esélyessel, Angliával.

Az első félidő egy az egyben Izraelé volt, a háromoroszlánosoknak szinte sansza sem volt. A vezetést az izraeliek 7, míg az angolok mindössze egyetlen alkalommal próbálkoztak az első 45 percbe. Azonban a pályaválasztók részéről is csak egy volt komolyabb lehetőség, viszont abból gól is lett. A 40. percben Oscar Gloukh egyéni akciója végén tudott betalálni, a kapuban tehetetlenül álló Matthew Cox mellett.

A második játékrészre fordult a kocka és maga felé billentette a mérlegnyelvét Anglia, és már az 52. minutumban sikerült egalizálniuk az eredményt, a Manchester City védője, Callum Doyle talált a kapuba. Ezt követően mindkét oldalon akadtak nagyobb gólszerzési lehetőségek, de a rendes játékidőben több találat már nem esett, így 1-1-es döntetlen következtében jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás pedig egyértelműen az angoloké volt, előbb az Aston Villa középpályása, Chukwuemeka tudta megszerezni a vezetést a 108. percben, majd a 116. minutumban szintén az Oroszlánokat erősítő Aaron Ramsey állította be a 3-1-es végeredményt.

Izreal U19 – Anglia U19 1-1; hosszabbítás után 1-3 (1-0)
Helyszín: Stadion Antona Malatinského (Trnava), Játékvezető: A. Nobre (portugál)
Gólszerzők: O. Gloukh (40.) ill. C. Doyle (52.), Chukwuemeka (108.), A. Ramsey (116.)