Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg megvált középpályásától az Arsenal! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy eladták a Marseille gárdájának Mattéo Guendouzit.

Az “Ágyúsok” a mai nap folyamán bejelentették, hogy eladták Matteo Guendouzit a Marseille csapatának. A francia futballista még mindössze 19 évesen került Londonba 2018 nyarán, ám az angol bajnokságban nem tudta kihozni magából azt a potenciált, amit jósoltak neki. Az utóbbi két évben az Arsenal nem is számított Guendouzi szolgálataira és előbb a Hertha Berlinnek, majd a Marseillenek adták kölcsön őt 1-1 évre. Franciaországban viszont ismét magára talált a középpályás, és a Marseille egyik vezérévé vált. Az OM-ben összesen 55 mérkőzésen jutott lehetőséghez, amelyeken 5 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Nem meglepő módon a Marseille élt is az opciós vásárlási jogával és végleg megvásárolták őt, a transfermarkt adatai szerint 11 millió euró ellenében. Guendouzi új állomáshelyén 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá.

A 23 éves játékos az Arsenalban összesen 82 találkozón lépett pályára, amelyeken 1 találatig és 5 asszisztig jutott. Ezen a nyáron eddig ő az “Ágyúsok” harmadik távozója Konstantinos Mavropanos és Alexandre Lacazette után.