Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidi: ismét az NB I-ből erősítettek

A MOL Fehérvár FC szerződtette a Zalaegerszeg észak-macedón védőjét, Nikola Szerafimovot.

Mivel a játékosnak élő szerződése volt a zalai klubbal, a Fehérvárnak átigazolási díjat kellett fizetnie érte.

Szerafimov három évre írt alá Fehérváron és a ZTE-ben is viselt 31-es mezszámot kapta meg.

A 22 éves védő korábban rendszeres tagja volt az U21-es észak-macedón válogatottnak és kétszer a felnőtt válogatottban is pályára lépett.

Érdekesség hogy a védőt tavaly Zalaegerszegre szintén Sallói István igazolta le, mielőtt átvette volna a MOL Fehérvár szakmai munkájának az irányítását.

“Mióta Magyarországon játszom, tapasztaltam, hogy a Vidi az egyik legnagyobb és legerősebb klub az országban. Eddig egyszer, ellenfélként játszottam a MOL Aréna Sóstóban, már akkor tapasztaltam a remek atmoszférát az arénában. Nem gondolkoztam sokat a Vidi ajánlatán, ide akartam igazolni. Szeretnék segíteni a csapatnak a céljai elérésében, a Vidinek mindig nagy ambíciói vannak a bajnokságban, ezen kívül megmérettethetjük magunkat az Európa Konferencia Ligában is, ahol szeretnénk minél tovább menetelni, és bejutni a csoportkörbe. Sallói Istvánnal Zalaegerszegen csak néhány hetet volt lehetőségem együtt dolgozni, de ez idő alatt is tapasztaltam, hogy kiválóan érti a focit és remek ember is, így örülök, hogy újra egy klubnál dolgozhatok vele” – nyilatkozta a védő a bemutatásán.

“Nikolát sok játékos közül választottam ki annak idején Zalaegerszegen, az első pillanattól kezdve látszódott rajta az óriási potenciál, ezért azóta is figyeltem a pályafutását. Folyamatosan fejlődik, bemutatkozott a válogatottban is, nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk. Külön erőssége, hogy a magasságához képest gyors, nagyon jó a fejjátéka és gólerős is. Tud és mer is focizni, ez a kombináció nagyon ritka egy belső védőnél. Bízom benne, hogy a fejlődése töretlen marad és nagy erőssége lesz a Vidinek” – értékelte a játékost Salló István a klub honlapján.

Szerafimov a klub második nyári igazolása, Claudiu Bumba után.