Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United túllicitálta az Arsenalt, de nem biztos a sikere – sajtóhír

Nemzetközi sajtóhírek szerint az Arsenal és a Manchester United vezetősége ugyanazt a játékost szemelte ki magának hátvédsora megerősítése érdekében…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Fabrizio Romano megerősítette, hogy tovább folytatódik a versenyfutás a Manchester United és az Arsenal között az Ajax Amszterdam hátvédje, Lisandro Martínez megszerzéséért. Az olasz sportújságíró úgy tudja, hogy a “vörös ördögök” tettek kedvezőbb ajánlatot, de emlékeztetett rá, hogy még az “ágyúsok” is versenyben vannak érte, miközben már mindketten 40 millió euró feletti összegeket kínáltak érte.

A 24 éves argentin középhátvéd 2019-ben mintegy 7 millió euróért cserébe szerződött a holland egyesülethez. Hazájában ezt megelőzően a Newell’s Old Boys és a Defensa y Justicia gárdáit szolgálta. Menet közben pedig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. 2019-ben a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ahová azóta egyre többször behívót kap, tagja volt a  tavaly nyári Copa América-győztes csapatnak is. Eddig hét alkalommal lépett pályára Lionel Scaloni nemzeti együttesében.

Martínez az első európai szezonjában 41 tétmeccsen lépett pályára az Ajax színeiben, annak ellenére, hogy a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt végig sem játszották. Az előző, második idényében 42 mérkőzésen kapott lehetőséget, hátvéd létére pedig az egy évvel korábbi két gólja után háromszor is eredményes tudott lenni, míg legutóbb befejeződött idényben 37 tétmérkőzésen egy találat fűződött a nevéhez, sallangmentes játéka révén a csapat legjobbjának választották meg.