Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dani Alves visszatérhet hazájába – sajtóhír

A Barcelona csapatától távozó veterán brazil hátvéd gőzerővel keresi új csapatát, hogy játékban lehessen a világbajnokságig…

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A Goal információi szerint az Athletico Paranaense lehet a legnagyobb esélyes Dani Alves megszerzésére, aki szeretne részt venni az idei világbajnokságon, így legalább még fél évig folytatni akarja pályafutását. A hírek szerint a szintén brazil Fluminense és mexikói csapatok ugyancsak érdeklődnek a veterán harcos szolgálatai iránt.

A 39 éves sokoldalú labdarúgó pályafutása zenitjén az öreg kontinensen a Sevilla (2002-2008), a Barcelona (2008-2016), a Juventus (2016-2017) és a Paris Saint-Germain (2017-2019) játékosa volt, mielőtt két évvel ezelőtt hazatért volna Brazíliába. Alves a São Paulo csapatkapitányaként az elmúlt két esztendő alatt összesen 95 mérkőzésen lépett pályára, melyeken tíz gólt szerzett, a naptári esztendő elején azonban visszatért egykori sikerei színhelyére, a Camp Nouba.

Alves bő öt évvel a Barcától való távozása után januárban tért vissza a katalán egyesülethez, a nagy visszatérés óta 14 találkozón egyszer volt eredményes, méghozzá az Atlético Madrid elleni, megnyert rangadón. További szolgálataira azonban a klub nem tartott igényt.