Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt az egykori legendás skót kapus

Egy hónappal ezelőtt maga adott tájékoztatást arról, hogy rákos megbetegedéssel küzdő, a szombati napon pedig elhunyt a Rangers egykori legendás hálóőre…

A szigetországi sajtó beszámolói szerint a szombati napon 58 éves korában nyelőcsőrákja következtében életét vesztette az egykori kiváló kapus, Andy Goram.

“Körülbelül hét hete éreztem először, hogy valami nincs rendben. Nem tudtam enni, inni, nem volt étvágyam. Átmeneti állapotnak tulajdonítottam, azt hittem, emésztési problémáim vannak. Néhány hét múlva az állapotom romlott, lefogytam, ezért felkerestem a háziorvosomat. A sebész elmagyarázta, hogy a rák nem operálható. Azt mondta, hogy kemoterápiával kilenc hónapom lehet, anélkül hat hónapom. A válaszom egyértelmű volt. Nem akartam még három hónapig bármilyen minőségű életet leélni kemoterápiával, mindazok után, amit a feleségemmel történt, aki tavaly hunyt el rákos megbetegedésben” – mesélte bő egy hónappal ezelőtt.

Goram annak idején 1991 és 1998 között védte a Rangers kapuját, de több angol csapatnál is, többek közt a Manchester Unitednél is megfordult. 1985-től 1998-ig 43 alkalommal lépett pályára a skót válogatottban, mellyel két-két világbajnokságon és Európa-bajnokságon szerepelt. Visszavonulása után több alacsonyabb osztályú csapatnál is kapusedzőként vállalt munkát.

Nyugodjon békében!