Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Fiorentinához kerülhet az Atalanta kapusa – sajtóhír

Az Atalanta együttese arra készül, hogy a kölcsönből visszatérő kapusától újból megváljon átmenetileg…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint az Atalanta létszámfeletti kapusa, Pierluigi Gollini a következő idényt a Fiorentina csapatánál töltheti, miután a felek mindenben megállapodtak arról, hogy a “violák” 8 millió eurós vételi opcióval kölcsönvegyék a portást a bergamóiaktól.

A 27 éves hálóőr annak idején a Hellas Verona színeiben mutatkozott be az olasz élvonalban még a 2014-2015-ös esztendőben, és két szezont töltött a csapatnál. Ezt követően szerepelt először Angliában, 2016 és 2018 között az Aston Villa alkalmazásában állt, a kettő közül az első évében 20 meccsen védte az akkor másodosztályú birminghami gárda ketrecét, míg a másodikat kölcsönben már a bergamóiaknál töltötte, akik később véglegesítették is. Gollini három szezonban az Atalanta első számú kapusa volt, minden sorozatot figyelembe véve 112 találkozón szerepelt a klubban. Juan Musso megszerzése után azonban elvesztette kezdőhelyét.

Az előző idényre a Tottenhamhez adták kölcsön, ahol viszont Hugo Lloris mellett egyetlen PL-mérkőzésen sem jutott szóhoz, mindössze tíz egyéb tétmérkőzésen húzhatott kesztyűt.