Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Laporta ragaszkodik hozzá, hogy de Jong nem eladó

A Barcelona elnöke, Joan Laporta legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy a klub nem szándékozik eladni középpályását, Frenkie de Jongot. 

(Photo by Steve Christo – Corbis/Corbis via Getty Images)

A Manchester United már hetek óta tárgyalásokat folytat a Barcelonával amiatt, hogy leigazolják a katalánok középpályását, Frenkie de Jongot. A Barcának is nagy szüksége lenne a játékos eladásából származó bevételre a jelenlegi pénzügyi helyzetüket figyelembe véve.

A katalán gárda elnöke, Joan Laporta a nyilvánosság előtt azonban ragaszkodik ahhoz, hogy 25 éves holland középpályás marad a Camp Nouban.

“Vannak klubok, akik meg akarják szerezni őt, nem csak a United. Azonban nem áll szándékunkban eladni de Jongot, ő is maradni akar”

– nyilatkozta Laporta egyik legutóbbi interjújában.

“Frenkie a világ egyik legjobb középpályása minden szakember szerint. Örülünk, hogy a mi csapatunkat erősíti.”

A Barcelonának azonban problémái akadtak a játékosok regisztrálásával a La Liga fizetési sapkája miatt. A hírek szerint a klub már megállapodott arról, hogy ingyen szerződtetik Andreas Christensent és Frank Kessiét, de egyiküket sem tudják regisztrálni a csapatukba addig, amíg nem csökkentik a fizetéseket.

“Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Frenkie itt maradjon, de akkor is itt vannak a fizetések körüli problémák, amiket orvosolni kell”

– tette hozzá Laporta.

De Jong maga is elismerte, hogy “hízelgő” számára a United érdeklődése. A múlt hónapban úgy nyilatkozott:

„Mindig hízelgő, amikor ilyen csapatok érdeklődnek irántad. Azonban úgy gondolom, hogy a világ legnagyobb klubjában játszom jelenleg. Jól érzem magam itt, szóval nincs itt semmilyen hír.”