Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatta új igazolását a Liverpool – HIVATALOS

A tavalyi angol bajnoki második helyezett és BL-döntős Liverpool gárdája már május végén bejelentette fiatal szerzeményét, akinek hivatalos bemutatására a vasárnapi napon került sor…

A Liverpool csapata a vasárnapi napon hivatalos sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a nagy közönség előtt a Fulhamtől érkezett Fábio Carvalhót, aki a 28-as mezszámot viselheti a “vörösöknél”.

A szélsőként és támadó középpályásként is bevethető tehetség leigazolását a Pool már a januári átigazolási időszakban tervezte, és be is jelentette, ám később kiderült, hogy a transzfert a megadott határi idő után regisztrálták be, így nem engedélyezték számukra. Ezúttal biztosra mentek és időben megállapodtak vele.

“Csodálatos érzés itt lenni a világ egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb klubjában. Örülök, hogy itt lehetek, és alig várom, hogy pályára léphessek a csapatban. Amikor meghallod, hogy a Liverpool érdeklődik irántad, csak egy gondolat jár a fejedben, hogy mielőbb csatlakozz hozzájuk, és próbálj meg bekerülni a csapatba. Bízom benne, hogy nagy dolgokat tudunk majd együtt elérni” – jegyezte meg bemutatkozása alkalmával.

Carvalho gyermekkorában a Benfica akadémiáján sajátította el a sportág alapjait, majd 2015 óta állt a londoni klub kötelékében. Az elmúlt két szezonban már az első csapatot erősítette, a Championship előző idényét 36 fellépés alatt tíz találattal és nyolc gólpasszal zárta. A fiatal labdarúgó a serdülő korosztályokban az angol válogatott mezét viselte, viszont az U21-es szinten már a portugál nemzeti csapat meghívóját fogadta el.