Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventusnál köthet ki a Roma kiválósága – sajtóhír

A legfrissebb olasz sajtóinformációk szerint hamarosan lezárulhat az AS Roma kiválósága körüli huzavona…

Alfredo Pedullá információi szerint a Juventus csapata előrehaladott tárgyalásokat folytat az AS Roma vezetőségével Nicoló Zaniolo megszerzésével kapcsolatban, és optimális esetben akár már a héten sor kerülhet a fiatal labdarúgó átigazolására.

A 22 esztendős szélső a 2018-2019-es szezonban robbant be a “farkasok” csapatába, nagyszerű technikai megoldásai és hat találata révén hamar felhívta magára a nagy csapatok figyelmét és a felnőtt válogatottbeli debütáláson is áteshetett. A következő szezonban súlyos sérülés hátráltatta, térdszalag-szakadása után az idény finisében tért csak vissza, de így is képes volt nyolc találatra 33 tétmérkőzés alatt.

Zaniolo balszerencsés módon később újból megsérült, így a 2020-2021-es idényt teljes egészében kihagyta. Az elmúlt szezonra ugyan visszatérhetett, de már nem tudja betölteni korábbi meghatározó szerepet és a híresztelések szerint csapatán belül sem számít már érintetlennek. A jelenlegi kiírásban 28 bajnokin kétszer, összességében 42 tétmeccsen nyolc alkalommal tudott eredményes lenni. Zaniolo szerezte csapata győztes gólját az Európa-konferencialiga döntőjében a Feyenoord ellen.

Az egykori Inter-játékos aktuális szerződése még 2024-ig köti őt a fővárosiakhoz, azonban mivel nem szándékozik megújítani a megállapodását, idén nyáron vagy jövőre az eladására lehet számítani, a Juventus például már régóta mozgolódik érte.