Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: döntetlennel indította a szezont Kazahsztánban a Ferencváros

Kedden megkezdődött az idei Bajnokok Ligája-szezon, az első selejtezőkör első mérkőzéseivel. A szerdai nap kínálata számunkra a Ferencváros részvétele miatt lett különleges – a zöld-fehérek Kazahsztánba látogattak.

Az FTC játékosai több, mint 7 órás repülőút után érkeztek meg Kazahsztánba, ahol idei első tétmérkőzésükre készülhettek. Ellenfelük bőven játékban van: már lement 15 forduló a kazah bajnokságból, a Tobol pedig jelenleg a 4. helyen áll a pontvadászatban. És mivel elég szoros az élmezőny, kérdéses volt, vajon mennyire veszik majd komolyan ezt a találkozót. Elvégre ők első sorban a bajnokságra figyelnek, számukra az  a prioritás.

Jól kezdett a Ferencváros. Az első percekben főleg a kazahok térfelén pattogott a labda, a 2. percben pedig az első komoly vendég helyzetet is feljegyezhettük egy szöglet után. 7-8 percet követően azonban a hazaiak is felébredtek és szép lassan átvették a játék irányítását. A 14. percben egy hatalmas helyzettel jelezték: ők is nyerni szeretnének, oda kell rájuk figyelni. A Fradi erre a 19. percben tudott válaszolni egy szép akcióval: Boli lövését védte a kapus, a kipattanót pedig Zachariassen közelről vágta a  hálóőrbe. Ha kicsit higgadtabb, a vezetés is meglehetett volna.

Játékban a magyar csapat védelme nem volt épp bombabiztos – cserébe viszont harmatos volt a letámadás is. Kicsit lassú volt a játék, helyenként hibákkal megfűszerezve – lényegében a két csapat egymás hibáira várt és abból próbáltak meg helyzeteket kialakítani. Az első 20 perc még hozott is történéseket, az első játékrész második fele viszont már inkább a fetrengő játékosokról, színészkedésről és balhézásról lesz emlékezetes. Nem is esett már több gól a szünetig.

A második félidőben a Fradi egészen más hozzáállásban futballozott, mint korábban. Sokkal rámenősebbek voltak, energikusabbak és a megnyert párharcok terén is jelentősen szintet tudtak lépni. Volt is nagy lehetőségük, de a helyzetek kialakítása terén úgy általában is sikerült jelentősen előre lépniük. Nem sokkal később aztán a fehér mezes hazaiak is magukra találtak (volt pár erősebb percük és lehetőségük is). Hullámzó volt a játék: hol egyik, hol másik csapat volt fölényben. Összességében kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok.

A hajrára kissé lelassult a találkozó. Belengte az az érzés, ami a Fradi játékán szinte végig észrevehető volt: a jövő héten Magyarországon lesz a visszavágó, dőljön el minden ott. Próbálkoztak azért a csapatok, de nem nagy meggyőződéssel. Összességében mindkét fél megelégedett a döntetlennel, ami összességében egy igazságos eredménynek mondható. Így tehát majd a Groupama arénában dőlhet el a párharc egy hét múlva, este 20:00 órás kedzéssel.

Tobol – Ferencváros 0-0 (0-0)
Helyszín: Központi Stadion (Kostanay), Vezette: Bel (CRO)
Gólszerzők:
Sárga lap: Jovancic, Kairov, ill. Vécsei, Boli, Laidouni
Piros lap:

Tobol: Mokin – Amanovic, Tomasevic, Maliy, Kairov – Zharynbetov (Muzhikov), Jovancic, Tagybergen – Brigido (Sergeev), Zhaksylykov (Vukadinovic), Tosic. Edző: Milanovics.

Ferencváros: Dibusz – Civic, Kovacevic, Samy Mmaee, Botka (Wingo) – Vécsei (Esiti), Laidouni – Zachariassen (Marquinhos) – Adama Traore, Boli (Bassey), Tokmac. Edző: Csercseszov.

Keddi eredmények:
Pjunyik Jereván (örmény) – CFR Cluj (román) 0-0
Malmö (svéd) – Vikingur Reykjavik (izlandi) 3-2
Ludogorec Razgrad (bolgár) – Sutjeska Niksic (montenegrói) 2-0
FC Balkani (koszovói) – Zalgiris (litván) 1-1
Lech Poznan (lengyel) – Qarabag (azeri) 1-0
TNS (walesi) – Linfield (észak-ír) 1-0
Shamrock Rovers (ír) – Hibernians (máltai) 3-0
Shkupi (észak-macedón) – Lincoln (gibraltári) 3-0

Szerdai eredmények:
Tobol (kazah) – Ferencváros 0-0
18:00 Bodo/Glimt (norvég) – Klaksvik (feröeri)
18:00 HJK (finn) – RFS (lett)
19:30 Dudelange (luxemburgi) – Tirana (albán)
20:00 Zrinjski (bosnyák) – Sheriff Tiraspol (moldáv)
20:15 Maribor (szlovén) – Szoligorszk (fehérorosz)
20:30 Slovan Bratislava (szlovák) – Dinamo Batumi (grúz)

A visszavágókat jövő héten kedden és szerdán rendezik.