Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: nagyarányú győzelmet arattak a norvégok az észak-írek felett

A női Európa-bajnokság A-csoportjában Anglia már tegnap megnyerte a nyitómérkőzést, most pedig Norvégia és Észak-Írország csapott össze egymással Southamptonban. A norvégok nagyon jól játszottak és pontosan is, mivel végül négy gólt lőttek az észak-íreknek, akiknek csak egy szépítésre volt ereje. 

(Photo by Harriet Lander/Getty Images)

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a női norvég válogatott, hiszen már a 10. percben vezetést szereztek Blakstad találatával, majd mindössze három perccel később Leonhardsen-Maanum növelte kétgólosra a hazaiak előnyét. Kisebb próbálkozásai az íreknek is voltak, de gólig nem jutottak az első félidőben. Nem úgy Norvégia, ami a 31. percben a harmadik találatát is megszerezte Hansen góljával.

A második félidőben kicsit feljavult Észak-Írország, és már rögtön a 49. percben sikerült szépíteniük McFadden révén. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel az 54. percben Reiten góljával meglőtték a negyedik találatukat is a norvégok, amivel le is zárták a mérkőzést, a vendégek már nem sok ellenállást mutattak a végéig.

Norvégia N – Észak-Írország N 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Blakstad (10.), Leonhardsen-Maanum (13.), Hansen (31.), Reiten (54.) ill. Nelson (49.)
Sárga lap: – ill. McFadden (53.)
Kiállítás:ill. –

Az A-csoport jelenlegi állása: