Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvát Szuperkupa: büntetők után a Dinamo Zagreb örülhetett!

A következő héten kezdetét veszi a horvát bajnokság, amit szokás szerint megelőz a Horvát Szuperkupa. Ezt a mérkőzést a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split vívta meg egymás ellen.

Igen aktívan kezdte a találkozót a Hajduk, amely nem állt be védekezni a Dinamóval szemben. Az első jelentős helyzet is a Split előtt adódott Livaja révén, de a támadó kísérlete kevéssel elkerülte a kaput. A játékrész közepére aztán sikerült átvennie az irányítást a zágrábiaknak, amit Petkovic lövése jelzett, de ezt Kalinic komoly bravúrral védeni tudta. A 32. minutumban ismét a Hajduk veszélyeztetett, Mikanovic kísérleténél a felsőléc mentette meg a Dinamót, így 0:0-s állással vonulhattak szünetre a felek.

A második félidőben már jóval nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a Zagreb, a 62. percben pedig Ivanusec járt közel a vezetés megszerzéséhez, Kalinic azonban ismét a helyén volt. A Hajduk erejéből egyre kevésbé futotta támadások vezetésére, sőt már az is nagy szónak számított, ha átjutottak az ellenfél térfelére a labdával. Ennek ellenére kiválóan tördelték a játékot, és a Dinamo nem is volt képes arra, hogy feltörje a jól szervezett spliti védelmet, így jöhettek a büntetők!

A büntetőpárbajban viszont már nem maradt sok kérdés, és a Dinamo eldöntötte a Szuperkupa sorsát: A zágrábiak részéről mind a 4 ítéletvégrehajtó értékesítette a maga büntetőjét, míg a Splitnél a 2. és a 3. rúgó is hibázott, így a Dinamo a szuperkupa megnyerésével indította a szezonját.

Dinamo Zagreb – Hajduk Split 0-0 (0-0) Büntetők után: 4-1 a Dinamo Zagreb javára!
Helyszín: Stadion Maksimir Vezette: I. Pajac
Gólszerzők: -ill.-