Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: egy félidő féltucat gólt rúgott az angol válogatott

A házigazda angolok elleni vereség után, az osztrákok két góllal megverték az észak-ír válogatottat. Míg az angolok gáláztak a norvégok ellen.

Ausztria – Észak-Írország 2-0 (1-0)
Helyszín: Southampton, St Mary’s Stadion Vezette: E. Caldera (venezuelai)
Gólszerzők: Schiechtl (19.), Naschenweng (88.) ill.

Ausztria magabiztosan kezdte a találkozót, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Katharina Schiechtl góljával már a 19. percben meg is szerezték a vezetést. Az első félidő további részében nem tudtak újabb gólt szerezni, így csupán egy gólos előnnyel vonultak pihenőre.

A második félidőben sokkal nyögvenyelősebb volt az osztrákok játéka, voltak olyan periódusai a második játékrésznek, amikor az észak-írek voltak jobbak. Azonban a hajrára elfáradtak, ezt ki is használták az osztrákok, egy másik Katharina, Katharina Naschenweng góljával.

Anglia – Norvégia 8-0 (6-0)
Helyszín: Brighton, Amex Stadion Vezette: R. Hussein (német)
Gólszerzők: Stanway (12.- büntetőből), Hemp (15.), White (29., 41.), Mead (34., 38.), Russo (66.) ill.

Az angol válogatott az első másodpercektől ambiciózusan játszott, aminek bő tíz perc elteltével lett meg az eredménye. White harcolt ki egy büntetőt, amit Stanway értékesített. Mindössze három perccel később jött a következő angol gól, ami elindította a lejtőn a norvég válogatottat. Az angolok a következő huszonöt percben még négy gólt rúgtak.

A második félidőre sem állt le az angol csapat, azonban ebben a félidőben kicsit tovább kellett várni az első góljukra. A 66. percben Russo növelte tovább az előnyüket, míg a 81. percben Mead megszerezte saját maga harmadik, csapata nyolcadik gólját.

Az A-csoport állása