Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: eldőlt Arturo Vidal jövője! – HIVATALOS

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale hivatalos közleményében tudatta, hogy közös megegyezéssel felbontotta Arturo Vidal élő szerződését, a chilei minden bizonnyal a Flamengo színeiben folytatja karrierjét…

 (Photo by Chris Ricco/Getty Images)

Két idényt követően távozott az Interből a veterán középpályás, Arturo Vidal. A chilei kiválóság emellett nem csupán csak Milánót, hanem Európát is elhagyja, hiszen a hírek alapján a Flamengoba igazol. Összesen 70 tétmérkőzésen húzhatta fel magára a klub szerelését, ezeken 4 találatot és 6 gólpasszt jegyzett. Társaival elnyerte a Serie A-t és a Coppa Italiát is.

Arturo Vidal 2007 nyarán érkezett meg Európába, ekkor a Bayer Leverkusen igazolta le 5,2 millió euró ellenében. A neves német gárda színeiben egyre kiemelkedőbben teljesített, ezért nem volt meglepő, hogy a Juventus 2011-ben lecsapott rá. A torinói alakulat felemelkedésében óriási része volt, a Juvéval végül négyszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes lett. A ‘zebráknál’ mindent egybe véve 170 találkozón 48 gólig és 25 asszisztig jutott. 

Torinóból négy szezon után távozott és visszatért Németországba, méghozzá a Bayern Münchenhez. A bajorokkal szintén nagy sikereket ért el, a három idény alatt háromszor nyerte el a Bundesligát, egyszer pedig a Német-kupát az együttes tagjaként. Vidal 124 mérkőzésen 22 találatot és 17 gólpasszt jegyzett. 

Az Inter előtti utolsó európai klubja az FC Barcelona volt, a milánói klubhoz hasonlóan a katalánoknál is két évet húzott le. Összesen 95 meccsen lépett pályára, ezeken 11 gól és 11 assziszt köthető a nevéhez. Társaival elért legnagyobb eredménye a 2018/2019-es idényben elnyert bajnoki cím.