Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett a megegyezés a Barcelona új szélsőjéről – sajtóhír

Hosszas egyeztetéseket követően úgy tűnik, hogy célba értek a Barcelona próbálkozásai és sikerülni fog megszerezniük a Leeds United szélsőjét…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Fabrizio Romano a kedd esti órákban megerősítette, hogy megszületett a megállapodás a Barcelona és a Leeds United vezetősége közt, mely értelmében az angol klub brazil szélsője, Raphinha bónuszokkal együtt 67 millió euró ellenében a katalánok szolgálatába állhat. A kiszivárgott információk értelmében a Barca 2027-ig szóló szerződést köthet új labdarúgójával.

A 25 éves porto allegrei születésű támadó az elmúlt két idény alatt 65 mérkőzésen 17 gólt szerzett a “fehérek” színeiben, melyből 11 találat a legutóbbi szezon során fűződött a nevéhez. Raphinha hazájában az Avaí csapatában nevelkedett, 2015-ben a portugál Vitória Guimaraeshez csatlakozott az öreg kontinensre, melynek első csapatában két év alatt 19 találatig jutott. Ezt követően a Sporting CP és a francia Rennes alkalmazásában töltött el egy-egy idényt, mielőtt 20 millió euróért csatlakozott volna a Leedshez.

Raphinha emellett 2021-es debütálása óta kilenc találkozó leforgása alatt három alkalommal volt eredményes a brazil válogatottban, ahol egyre fontosabb szereplővé kezdte kinőni magát.

A játékos már hónapokkal ezelőtt szóban megegyezett a Barcelona csapatával, azonban klubjával csak most sikerült egyezségre jutni, miután a Chelsea is nagy erőkkel próbálkozott és a Leeds inkább nekik adta volna el őt.