Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: megverték Portugáliát, élre álltak a hollandok! – videóval

Első sikerét aratta a 2022-es női Európa-bajnokságon a holland válogatott: a csoportkör második fordulójában Portugália maradt alul a címvédővel szemben, méghozzá 3–2 arányban.

(Photo by Charlotte Tattersall – UEFA/UEFA via Getty Images)

A nyitófordulóban a svédekkel ikszelő Hollandia már a 7. percben vezetéshez jutott a szintén 1 ponttal rendelkező portugálok ellen, méghozzá Damaris Egurrola révén. Az előnyt nagyon hamar megduplázta az Oranje, Stefanie van der Gragt volt eredményes negyed óra elteltével. Portugália még a szünet előtt szépíteni tudott, a középhátvéd Carole Costa talált be tizenegyesből.

A második játékrész álomszerűen indult a portugálok számára, ugyanis a 47. percben Diana Silvának köszönhetően egalizálni tudtak. Végül mégis a narancssárgák jöttek ki jobban az összecsapásból, mivel az Olympique Lyont erősítő Danielle van de Donk gólja győztes találatnak bizonyult.

Hollandia a három pontnak köszönhetően élre állt a csoportjában, míg Francisco Neto csapata nem áll továbbjutást érő helyen – előbbi Svájccal, utóbbi pedig Svédországgal mérkőzik majd zárókörben.

Női Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló
Hollandia – Portugália 3–2 (2-1)
Helyszín: Leigh Sports Village; Játékvezető: Ivana Martincic
Gólszerzők: Egurrola (7.), Van der Gragt (16.), Van de Donk (62.), ill. Costa (38. – büntető), D. Silva (47.)
Sárga lap: Janssen (37.), Egurrola (40.), Beerensteyn (47.), Roord (88.), ill. Amado (17.), Gomes (88.)

Hollandia: Van Domselaar – Wilms, Van der Gragt, Janssen, Olislagers (Casparij 62.) – Spitse, Roord, Egurrola (Pelova 69.), Wienke – Van de Donk, Beerensteyn, Martens (Brugts 83.). Szövetségi kapitány: Márk Parsons.

Portugália: Teixeira Pereira – Amado, Gomes, Costa, Marchao (Nazareth 66.) – Norton, Jacome Silva (Pinto 65.), Ferreira (Marques 86.) – Borges, J. Silva, D. Silva (Mendes 86.). Szövetségi kapitány: Francisco Neto.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

(Eredmenyek.com)