Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentést tett a Barcelona Dembélé jövőjéről – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően célt értek a közelmúlt intenzív tárgyalásai, és megszületett a döntés a Barcelona lejáró szerződésű támadójának jövőjével kapcsolatban…

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona együttese a csütörtök délelőtti órákban hivatalos csatornáin kürtölte világgá, hogy végre lezárult a bizonytalanság és újabb két évvel, 2024-ig meghosszabbította Ousmane Dembélé lejáró szerződését a klubnál.

A 25 éves világbajnok szélső legutóbbi szerződése az évad végeztével járt le, így ingyen hagyhatta volna a háta mögött a katalán klubot. Dembélé az elmúlt szezonban 32 meccsen jutott szóhoz egészségi állapotából kifolyólag, a bajnokságban 21 meccsen egyetlen gólt szerzett 11 (!) gólpassz mellett. Januárban még mindenképpen szabadulni akartak tőle, Xavi Hernández vezetőedző azonban bízott benne, és egyre hasznosabb tagja tudott lenni a megfiatalított csapatnak, és az ő nyomására változtatta meg korábbi döntését a vezetőség a megtartására vonatkozólag.

Többhetes egyeztetéseket követően végül sikerült tető alá hozni az új megállapodást, melyben a játékos a híresztelések szerint az eddigi fizetésénél jóval kevesebbet fog keresni.

Összességében Dembélé kevésbé tudta igazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, öt év alatt 150 mérkőzésen 32 gólt szerzett, miközben egy időben folyamatosan magatartásbeli problémák és sérülések akadályozták a kiteljesedését. A felek azonban bíznak, hogy a következő két év együttműködése sokkal több sikert tartogat majd.

Dembélé szabadon igazolhatóként való megszerzése iránt a hírek szerint a Chelsea és a Liverpool mutatott érdeklődést, a katalánok azonban prioritásként kezelték a megtartását.

A francia szélsőtámadó ötletes formában egy táblánál mutatta be a Barcelona twitter-csatornáján a hosszabbítását: