Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új hátvédjét a Chelsea – HIVATALOS

Miután az elmúlt napokban megszületett a megegyezés, a játékos pedig elutazott a Chelsea-hez, a londoniak immár hivatalosan is bejelentették legújabb igazolásukat…

A Chelsea együttese a szombat reggeli órákban erősítette meg Kalidou Koulibaly leigazolását a Napoli csapatától, akiért a hírek szerint 40 millió euró körüli összeget fizettek. A londoni klub közlése értelmében négy évre szóló megállapodást kötöttek az új érkezővel.

A 31 éves szenegáli hátvédet az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt hét év alatt több mint 300 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében, s a védelemben igazi falként funkcionált. Az elmúlt nyáron gyakori téma volt a klubváltása, számtalan nagycsapat érdeklődött iránta, de végül még maradt a Partenopei alkalmazásában.

Az ANK-győztes védő a legutóbbi szezonban 27 bajnokin és összesen 34 tétmérkőzésen lépett pályára a dél-olasz egylet színeiben.

“Kalidou Koulibaly a világ egyik legjobb védője és nagyon örülünk, hogy a Chelsea-ben üdvözölhetjük. Igazi vezető és példamutató csapatjátékos. Rengeteg tapasztalatot és minőségi tulajdonságokat hoz magával, mellyel az egész csapat és a klub hasznára fog válni” – jegyezte meg a londoni klub elnöke és társtulajdonosa, Todd Boehly.

Az utóbbi időben a Juventus csapata is élénken érdeklődött a megszerzése iránt, azonban Koulibaly kijelentette, hogy nem szeretne a nápolyiak legnagyobb ellenlábasához igazolni, továbbra is fenntartaná a baráti viszonyt eddigi állomáshelye szurkolóival.