Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon elárulta, hogy kiket tart a legjobb játékosoknak

Az olasz másodosztályú bajnokságban (Serie B) szereplő Parma csapatához való tavaly nyári visszatérése után újabb szezonra készül a veterán olasz világbajnok kapus…

(Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Parma veterán kapusa, Gianluigi Buffon 44 évesen sem gondol a visszavonulásra és kihívásokat keres magának, árulta el egy közelmúltban adott interjúban:

“Akár 55 éves koromig is folytathatom. Tíz évet töltöttem a Parmában, majd húszat a Juventusban. Tíz éve gondolkodom a visszavonuláson, de mindig a folytatás mellett döntök. Fontos tapasztalatokat szereztem, amik segítenek eligazodni a futball világában, de nem biztos, hogy ebben a világban maradok a visszavonulás után is. Talán mást is kipróbálhatnék.

Amikor az emberek minden idők legjobb játékosát keresik, gondolniuk kell arra is, hogy a futball megváltozott, és ma már könnyebb jobb teljesítményt nyújtani. Igazságtalan Pelét, Maradonát vagy Crujiffot összehasonlítani. Ugyanakkor az öt legjobb olasz focista, akivel együtt játszottam Baggio, Del Piero, Totti, Pirlo és Cassano. Külföldi játékosok közül Thuram, Neymar, Mbappé, Cristiano Ronaldo és Ibrahimovic a választásom.”

A veterán hálóőr kézenfekvő ok miatt nem foglalt állást abban a kérdésben, hogy Cristiano Ronaldót vagy Lionel Messit tartja-e jobb játékosnak: “soha nem játszottam együtt Messivel, ezért nem tudok válaszolni. A bajnokok az öltözőben is azok, így a futballtudása mellett az emberi tulajdonságait is ismernem kellene.”

Buffon tavaly nyáron tért vissza a Parma csapatához, amely színeiben 1995-ben a Parma csapatában mutatkozott be a felnőttek között, melyet hat év után hagyott el annak idején a torinói csapat kegyeiért. Gigi a “sonkások” csapatával 1999-ben Olasz Kupát, Olasz Szuperkupát és UEFA-kupát nyert, később a Juventus színeiben halmozta a sikereket, 2006-ban pedig világbajnok lett az olasz válogatottal, de a hőn áhított BL-címet sosem tudta megszerezni.