Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

HIVATALOS: visszatért Európába a belgák sztárvédője

A várakozások ellenére elkerülte az igazán átütő siker a belga futball történetének talán legsikeresebb generációját, mégis komoly hírértéke van, ha valamelyik „Vörös Ördög” klubot vált. Így tett most éppen Toby Alderweireld is, aki végre túltette magát a Spurs-ös búcsúján.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Toby Alderweireld még mindig csak 33 esztendős, de már jócskán túl van pályafutása érdemi részén. A belga középsővédő egykor az Ajax-ban nevelkedett, és szerzett magának elég hírnevet ahhoz, hogy megpróbálkozzon vele az Atlético Madrid. Azonban a „Matracosok” viszonylag gyorsan túladtak rajta. Előbb kölcsönbe a Southamptonnak, majd végleg a Tottenhamnek passzolták el. Utóbbi helyen már-már klublegendai státuszba lépett, évekre meghatározták a londoniak védelmének arculatát honfitársával, Jan Vertonghennel, és a szintén francia anyanyelvű portással, bizonyos Hugo Lloris-szal. Ám a nemzeti csapatához hasonlóan, a Spurs sikerei is elmaradtak. Alderweireld pedig beleszürkült a londoni hétköznapokba.

A 2020/21-es évadban már jóval kevesebb lehetőséget kapott a játékra, így számára jól jött a katari Al-Duhail ajánlata, amely 13 millió euróért megvásárolta. Ám csak egy szezonig (és egy katari kupa-győzelemig) tartott Alderweireld közel-keleti kalandja. A 121-szeres válogatott bekk hazaigazolt a Royal Antwerpenbe. A flandriai klub a belga liga egyik legerősebb keretével rendelkezik, a vezetőedző pedig a korábbi kiváló holland középpályás, Mark van Bommel az idei nyártól.

Alderweireld egy 2025-ig érvényes szerződést kötött a Royallal.