Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A nap átigazolása: Pikachu Japánba igazolt!

Mesébe illő történetet oszthatunk meg különleges idényű olvasóinkkal. Egy olyan transzferről számolhatunk be, amely minimum egy kis mosolyra fog ösztönözni. A jelek szerint most minden a helyére került egy brazil fiatalember, Glaybson Yago Souza Lisboa életében.

Yago teljes nevének talán csak a Souza tagja igazán gyakori Brazíliában. A Glaybson keresztnév igencsak ritka, és népe egy részének őshazájáról szépen emlékezik meg egyik vezetékneve. Lisboa ugyanis Lisszabon, vagyis Portugália fővárosa. Az igazi poén azonban mindezen túl mutat. Ugyanis a 30 esztendős középpályás művészneve Yago Pikachu.

Hősünk eddig még tiniként érdemelte ki a becenevét, lévén akkori apró termete és robbanékonysága a híres japán rajzfilmkarakterre emlékeztette társait. Pikachu aztán felnőttként sem nyúlt túl nagyra, lévén legjobb napjain is csak a 168 centimétert karcolja a skálán.

Pikachu 2016. és 2021. között a legendás Vasco da Gamma játékosa volt, ám a nem túl veretes napokat élő klubnál elkerülték a sikerek. Tavaly március óta a Fortaleza játékosa volt, melynek segített visszajutni a Série A-ba. Pikachu azonban most egy új kalandba vágott. Japánba igazolt, a J1 League egyik kiesőjelölt klubjához, a Shimizu S-Pulse-hoz.

A brazil légiós edzője Shizuoka városában honfitársa, Zé Ricardo lesz. Az ismertségük régi, lévén korábban már a Vasconál is együtt dolgoztak.

Pikachu „hazaért”, hiszen hol is játszhatna pályafutása során máshol, mint a karakter szülőhazájában?