Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag győztes góllal repítette tovább csapatát – videóval

Az MLS legutóbbi játéknapján a keleti konferenciát vezető Philadelphia Union esélyesként látta vendégül a New England Revolution gárdáját…

A Philadelphia Union gárdája hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet a New England Revolution ellen egy végletekig kiélezett mérkőzésen vasárnapra virradóra. Az első játékrész során a Philly hiába próbálkozott többet, a vendégek jól tartották magukat, ráadásul egy kapufa révén ők is közel álltak a vezetéshez. A Revs nem játszott alárendelt szerepet és a mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfele volt a favoritnak. Alig negyedóra telt el a második felvonásból, amikor hatalmas meglepetésre egy remekül kijátszott akció végén Bye jobb oldali beadásából Gustavo Bou elemi erővel bombázta a léc alá a foxboroughiak vezető gólját. Az Union ritmust váltott és igyekezett több támadást vezetni, erőfeszítéseik bő tíz perccel később sikerrel jártak, ugyanis negyedórával a vége előtt Wagner szöglete után Mikael Uhre védhetetlen fejesével kiegyenlítették a mérkőzés állását. Pár perccel később Gazdag Dánielt borították fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig maga a sértett váltotta gólra, miután erős lövést vágott a hálóba. Mindez pedig elég volt a Philly számára, hogy begyűjtse az újabb három pontot és megerősítse vezető helyét a keleti konferencia élén.

A magyar válogatott középpályása egymást követő második meccsén, összességében pedig kilencedik alkalommal volt eredményes az MLS 2022-es idényében.

Philadelphia Union – New England Revolution 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Uhre (75.), Gazdag (79. – büntetőből), ill. G. Bou (61.)

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore