Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tehetséges francia támadót szerzett a PSG – HIVATALOS

A francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germain gárdája a várakozásoknak megfelelően kölcsönvette a Stade Reims tehetséges csatárát…

A Paris Saint-Germain a szombati napon erősítette meg, hogy vételi opcióval kölcsönvette a Stade Reims tehetséges csatára, Hugo Ekitike játékjogát.

A 20 éves támadó most először hagyta el szülővárosa csapatát, egyben nevelőegyesületét, melynek színeiben a 2020-2021-es idényben mutatkozott be a Ligue 1-ben két mérkőzés erejéig. Ekitike első teljes szezonja a tavalyi volt a felnőttek közt, mely során fiatal kora ellenére 24 pályára lépés alatt tíz találatot regisztrált, így nagyobb klubok figyelmét is felkeltette, így a párizsiak is elkezdtek komolyan érdeklődni iránta.

“Rengeteg érzés kavarog bennem, örülök és büszke vagyok, hogy a PSG-hez szerződtem. A szívem Párizsba húzott. Ez egy olyan klub, amelyben a legjobb játékosok játszanak, ahol minőségi és tapasztalt edzői stáb van. Az a vágyam, hogy minden trófeát begyűjtsek. Itt minden adott ahhoz, hogy fejlődjek” – nyilatkozta a fiatal futballista az aláírást követően.

A kameruni felmenőkkel is rendelkező Ekitike tavaly óta hat alkalommal lépett a francia U20-as válogatottban.

Ekitike megszerézése iránt korábban angol csapatok, köztük a Newcastle United együttese mutatott élénk érdeklődést, végül azonban maradt Franciaországban és az ország kiemelkedő sztárcsapatához igazolt.