Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: nem a hazai csapatok napja volt a szerdai! – erdmények

A Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójából öt találkozót játszottak szerda este, amelyek egyikén sem örülhetett a hazai csapat.

Helsinki JK (finn) – Viktoria Plzen (cseh) 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Radulovic (50.) illetve (Chory, 6. büntetőből), Kopic (57.)

A kora vezetés ugyan jó alapot adott a cseheknek a találkozó folytatásához, azonban a HJK alaposan megnehezítette a Plzen dolgát. A második félidő eleji gyors gólváltás után kevesen gondolták, hogy a végeredmény is kialakul a nagyot küzdő finnek talán a döntetlenre rászolgáltak volna…

Maccabi Haifa (izraeli) – Olympiakosz Pireusz (görög)  1-1 (0-1)
Gólszerzők: Haziza (90+2.) illetve Zinckernagel (7.)

Az Olympiakosz a korán megszerzett vezetését szinte az utolsó pillanatokig úgy tűnt, megőrzi, azonban a kapu előtt igen aktív hazaiak (8-2 a kaput eltaláló lövések aránya – a szerk.) végül kiegyenlítettek – Rászolgálva erre!

Dinamo Kijev (ukrán) – Fenerbahce (török) 0-0

A semleges helyszínen (lengyelországi Lodz) futballozó Dinamo a körülmények ismeretében, na és a 0 kaput eltaláló lövése ellenére kisebb csoda, hogy megúszta kapott gól nélkül a találkozót.

Ferencváros – Slovan Bratislava (szlovák) 1-2
Gólszerzők: Zachariassen (70.) illetve Kashia (81.), Barseghyan (86.)

A vezető találatig jól, jobban játszott a Fradi ellenfelénél, azonban a szlovák cserék pechünkre új lendületet adtak a hazaiaknak. Az FTC nem áll lehetetlen feladat előtt Pozsonyban, ám minden más lett volna, ha Eldar Civic lövése nem kifelé jön a jobb kapufáról az utolsó pillanatokban (…) Részletek ITT!

Maribor (szlovén) – Sheriff Tiraspol (észak-macedón) 0-0

Az elmúlt BL-idény csoportmérkőzéseinek egyik üde színfoltját szolgáltató Sheriff fölényben futballozott, a helyzetei is megvoltak a gólszerzéshez, így kisebb csoda, hogy az ellenfél kapujára szinte veszélytelen hazaiak megúszták kapott gól nélkül.