Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: Három góllal alulmaradt Portugáliában a Puskás Akadémia!

A portugál bajnokságban szereplő Vitória Guimaraes otthonában kezdte meg a szereplését az Európa-konferencialigában a Puskás Akadémia.

Az első pillanatoktól kezdve magához ragadta a kezdeményezést a Guimaraes együttese. A fölényük nagyon gyorsan, a 4. percben góllá érett. A védelem nem tudott felszabadítani, Lameiras pedig 14 méterről a hálóba vágta a játékszert, 1-0! A Puskás a bekapott gólt követően némileg rendezni tudta a védekezését, a támadásokra viszont nem igazán futotta már a játékosok erejéből, egyedül Kiss Tamás lesgólja okozott némi riadalmat a hazai táborban. A 39. percben viszont megduplázta az előnyét a portugál gárda, Tiago Silva 22 méterről védhetetlenül a léc alá bombázott lövésével, 2-0!

A második játékrészben egy jóval szervezettebb és agresszívabb Puskás Akadémia jött ki a pályára, aminek eredményeképp a Guimaraes védői számos hibát elkövettek. A vendégek részéről elsősorban a csereként beállt Zahedi tudott veszélyeztetni, de a támadó első lövését a kapus védte, majd a 61. percben egy jóval nagyobb lehetőséget a kapu mellé lőtt. A kihagyott helyzeteket szinte rögtön megbüntette a hazai gárda. A 65. minutumban a pár másodperccel korábban becserélt Anderson Silva kapott egy jó kiugratást, a támadó pedig higgadtan a hálóba juttatta a játékszert Markek lábai között, 3-0! A véghajrához közeledve is becsülettel küzdött a magyar csapat. A 82. percben Spandler járt közel a szépítéshez, de a fejese kevéssel Varela kapuja mellett hagyta el a játékteret. A ráadásban még Markek bravúrjára volt szükség, hogy ne nőjön még tovább a különbség. A visszavágóra így is rendkívül szorult helyzetbe került a Puskás, hiszen 1 hét múlva 3 gólos hátrányt kellene ledolgoznia hazai pályán Hornyák Zsolt tanítványainak.

Guimaraes – Puskás Akadémia 3–0 (2-0)
Helyszín:
Estadio D. Afonso Henriques Vezette: H. Nalbandyan
Gólszerzők: Lameiras (4.), T. Silva (39.), Anderson Oliveira (65.) ill.-
Sárga lapok:
D. Silva (90+2.) ill. van Nieff (48.), Stronati (67.)

Guimaraes: Varela – Ogawa, Mumin, Fernandes (Fonseca 46.), Miguel Maga – Almeida (Janvier 83.), Semedo, T. Silva – Jota (Nélson Da Luz 70.), A. Silva (Anderson Oliveira 64.), Lameiras (D. Silva 83.) Vezetőedző: Joao Aroso

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki (Bakti 88.), Stronati, Spandler – Mezghrani, van Nieff, Baluta (Urblik 79.), Nagy Zs. – Slagveer (Skribek 43.), Colley (Zahedi 46.), Kiss T. Vezetőedző: Hornyák Zsolt