Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: idegenben szerzett egygólos előnyt kazah ellenfele ellen a Kisvárda

A Kisvárda számára is megkezdődött az Európa-konferencialiga selejtezője, ahol a kazahsztáni Kajrat Almati otthonába látogattak a szabolcsiak.

A magyar csapat kezdte jobban a találkozót és a 3. percben kis híján meg is szerezte a vezetést a Kisvárda, egy szögletet követően Kovacic tudott kapura bólintani 10 méterről, amely meg is pattant picit az egyik védőn, ezzel feladta a leckét Ustimenko kapusnak, de sikerült megvédenie kaput a góltól. Ezt követően mindkét oldalt alakultak ki lehetőségek, amik inkább átlövések voltak vagy kapuhoz közeli szabadrúgások, viszont gól egyikből sem lett, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész is hasonló mederben telt, mint az első, mindkét csapatnak inkább távoli próbálkozásai voltak, azonban kevés sikerrel. A 82. percben azonban egy baloldali akció végén megszerzi a vezetést a Kisvárda, Matheus és Ötvös játszották ki a kazah csapat jobb oldalát, majd előbbi bekanalazta középre a labdát, ami a csereként beálló Asanit találta meg, ő pedig egy labdaátvételt követően háttal a kapunak ráfordult lövésre, a labda pedig utat talált magának a kapuba, ezzel megszerezve a magyar együttesnek a vezetést. A hátralévő időben a Kajrat feljebb tolta sorait, de előbb a Kisvárda szerezhetett volna újabb gólt, azonban Makowski rossz döntést hozott. A hosszabbításban Kante próbálkozását Odintsov hárította bravúrral, így egygólos előnnyel várhatja a visszavágót a szabolcsi együttes.

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik Kisvárdán 18 órás kezdettel.

Kajrat Almati – Kisvárda 0-1 (0-0)
Helyszín: Almati Ortalik Stadion (Almati), Játékvezető: P. Kjaesgaard (dán)
Gólszerző: Asani (82.)

Kajrat Almati: Ustimenko – Astanov, Vasin, Bagnack, Kurgin (Adakhadziev 64.) – Ulshin (Adakhadziev 74.), Sadybekov (Usenov 74.), Krachkovskii (Shvyrev 84.) – Kante, Da Silva, Alykulov (Shushenachev 64.). Vezetőedző: Kirill Keker

Kisvárda: Odintsov – Hei, Kravchenko, Kovacic, Peteleu (Matheus 16.) – Ötvös (Czérna 86.), Karabelyov, Navrátil (Menyik 71.), Makowski, Camaj (Asani 71.) – Mesanovic (Ilievski 86.). Vezetőedző: Török László