Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Chelsea döntetlent játszott, az Arsenal legyőzte amerikai ellenfelét – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra az angol bajnokság (Premier League) két, Egyesült Államokban túrázó londoni csapata MLS-csapatokkal vívott felkészülési mérkőzést…

(Photo by Jacob Kupferman/Getty Images)

A Chelsea némi meglepetésre csak 1-1-es döntetlenre volt képes Raheem Sterling debütálása alkalmával a Charlotte FC ellen. A londoniak vezető gólját az első félóra végeztével a helyiek kedvence, Christian Pulisic helyezte a hálóba egy ajtó-ablak helyzetből, azonban a lehetőségek ellenére újabb gólokat képtelenek voltak szerezni. A második félidőben aktívabban játszó házigazda a ráaádás pillanataiban büntetőhöz jutott, melyet a mexikói Daniel Rios értékesített, így döntetlennel zárult a találkozó. A mérkőzés utáni tizenegyespárbajt a hazaiak 5-3 arányban megnyerték.

Charlotte FC – Chelsea 1-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 5-3
Gólszerzők: Rios (90+2. – büntetőből), ill. Pulisic (30.)

 

Ezzel szemben az Arsenal 3-1-es győzelmet aratott az Orlando City vendégeként. Az “ágyúsok” már az ötödik percben magukhoz ragadták az előnyt, Gabriel Martinelli szerencsésen megpattanó lövése kötött ki védhetetlenül a floridai ketrecben. A hazaiak aktivizálták magukat és több ordító lehetőséget puskáztak, majd az első félóra végéhez közeledve az uruguayi Facundo Torres egy kiugrás végén nagyszerű lövéssel vette be Ramsdale kapuját. A szünetben sort cserélt az Arsenal és a második félidőben sokkal inkább az ő akaratuk érvényesült. A londoniak próbálkozásaival szemben Gallese több bravúrt is bemutatott, de a második etap derekánál Gabriel Jesus lekészítéséből Eddie Nketiah a tizenegyespont magasságából eredményes tudott lenni, majd egy közeli lövéssel az őt váltó Reiss Nelson ugyancsak betalált a hajrában.

Orlando City – Arsenal 1-3 (1-1)
Gólszerzők: F. Torres (29.), ill. Martinelli (5.), Nketiah (66.), Nelson (81.)