Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Nunez négy gólt vágott, a Liverpool könnyedén legyőzte az RB Leipziget! – videóval

Tovább folytatódott a Liverpool felkészülési időszaka. A “Vörösök” ezúttal az RB Leipzighez látogattak, ahol teltház előtt győzték le a lipcsei alakulatot.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Mindkét tréner igen erős csapatot küldött ki a pályára, a Leipzignél mind a három magyar válogatott játékos a kezdőben kapott helyet. A vezetést igen gyorsan megszerezte a Liverpool, miután a lipcseiek védelme nem tudott felszabadítani, Salah pedig kegyetlenül kihasználta a lehetőséget, 0-1! Ezt követően egyik csapat sem tudott fogást találni a másikon, nagy helyzetig egészen a félidő hajrájáig kellett várni. A 41. percben Angelino távoli kísérlete szállt el kevéssel Adrian kapuja felett, majd nem sokkal később a spanyol kapusnak már védenie is kellett, miután Konaté hibáját követően Nkunku került ziccerbe.

A második félidőben aztán beállt a Liverpoolba Darwin Nunez, aki eldöntötte a találkozót. Az uruguayi támadó a 48. percben büntetőből 0-2, majd 3 perccel akcióból vette be a Gulácsi helyére becserélt Blaswich kapuját, 0-3! A 68. percben pedig már mesterhármast ünnepelhetett az új szerzemény, aki ezúttal Harvey Elliot passzát váltotta gólra, 0-4! A mérkőzés utolsó percében 4. alkalommal is feliratkozott az eredményjelzőre a csatár, ezzel beállítva az 5:0-s végeredményt.

RB Leipzig – Liverpool 0–5 (0-1)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők:ill. Salah (8.), Nunez (48. – büntető, 51., 68., 90.)

RB Leipzig: Gulácsi (Blaswich 46.) – Halstenberg (Ba 77.), Orbán, Simakan (Klostermann 46.) – Angelino, Kampl (Haidara 59.), Olmo (Laimer 59.), Henrichs (Novoa Ramos 59.) – Nkunku (Forsberg 59.), Szoboszlai (Schlager 59.) – Sörloth (Silva 33.) Vezetőedző: Domenico Tedesco

Liverpool: Adrian (Davies 60.) – Alexander-Arnold (Milner 60.), Konaté (Tsimikas 46.), van Dijk (Gomez 60.), Robertson (Nunez 46.) – Keita (Matip 46.), Fabinho (Jones 60.), Thiago (Bajcetic 60.) – Salah (Elliot 60.), Firmino (Henderson 46.), Diaz (Carvalho 60.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója: