Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Németország legyőzte Ausztriát, így bejutott az elődöntőbe

Az Angliában zajló női Európa-bajnokságon már a negyeddöntőket rendezték, amelynek csütörtöki játéknapján a végső sikerre is nagy esélyes Németország csapott össze szomszédjával, Ausztriával.

(Photo by Daniela Porcelli/ISI Photos/Getty Images)

A találkozót a Nationalelf kezdte gyorsabb tempóban, azonban Ausztria nem játszott teljes alárendelt szerepet. A vezetést viszont így is a németek szerezték meg, két Bayern München játékos főszereplésével a 26. percben, Klara Buhl szolgálta ki Lina Magullt, aki nem hibázott. Az első félidőben még szerezhettek volna újabb gólt, sőt gólokat is a németek, viszont nem voltak elég pontosak, ennek következtében egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második játékrészben is Németország diktálta a tempót és 12 alkalommal vették célba az osztrákok kapuját, szomszédaink pedig hatszor, de egyszer sem találtak kaput, míg a Nationalelf háromszor is, és az utolsóból meg is született a második mindent eldöntő találat, amelyet Alexandra Popp jegyzett. Az elődöntőbe így Németország jutott be úgy, hogy egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásuk.

Németország – Ausztria 2-0 (1-0)
Helyszín: Brentford Community Stadium (London), Játékvezető: R. Welch (angol)
Gólszerzők: L. Magull (26.), A. Popp (90.)