Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz támadó érkezhet a Dortmund kiesett csatára helyére – sajtóhír

A Borussia Dortmund csapata új csatárt keres, miután a napokban a nyáron igazolt Sébastien Hallernél hererákot diagnosztizáltak

(Photo by Loris Roselli/NurPhoto via Getty Images)

A Tuttomercatoweb információi szerint a Torinóval való szerződése lejárta után szabadon igazolható Andrea Belotti lesz a Borussia Dortmund legfőbb kiszemeltje Sébastien Haller pótlása érdekében.

A 28 esztendős gólfelelős klubváltása körül évek óta pletykálnak, de hét éven át erősítette i a szebb napokat is látott “bikákat”. Belotti a 2016-2017-es szezon során 26 gólt szerzett, és egy csapásra számtalan európai topcsapat figyelmét vonta magára, azonban azt követő két idényben együttesen sem ért el ennyi találatot (10 és 15), a 2019-2020-as kiírást pedig bár ígéretesen kezdte, a kényszerszünet által keresztül húzott bajnoki szezont végül 16 találattal fejezte be. Az ezt követő idényben 35 fellépésén 13 gólt szállított a bajnokságban, míg a legutolsó évében sérülésektől korlátozva csupán nyolc bajnoki találatot szerzett.

Belotti az elmúlt hét esztendő alatt minden sorozatot figyelembe véve 251 mérkőzés alatt 113 gólt lőtt a Torino színeiben.

Az Európa-bajnok támadót több olasz és számtalan külföldi csapattal is hírbe hozták, de ezidáig senkivel sem sikerült megállapodnia.