Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországból igazolt karmestert a Fenerbahce – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Fenerbahce gárdája újabb erősítést jelentett be az olasz bajnokság (Serie A) egyik kiesőjének legjobb játékosa személyében…

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A Fenerbahce együttese megerősítette, hogy megszerezte a Serie A-ból kiesett Cagliari irányítója, Joao Pedro játékjogát. A kiszivárgott híresztelések szerint az isztambuli egylet 5 millió eurót és további bónuszokat fizetett érte.

A 30 esztendős brazil származású támadó középpályás az Atlético Mineiro csapatában nevelkedett, majd 2010-ben a Palermo csábította őt először Európába. Ekkor azonban nem tudta megállni a helyét és visszatért az uruguayi Penarolhoz, majd játszott a Santosban, 2013-ban viszont a portugál Estoril színeiben már ígéretesen teljesített. Joao Pedro egy év után tovább állt eddigi állomáshelyére és nyolc éven át hűségesen szolgálta a szárdokat.

Ez idő alatt 271 mérkőzésen 86 gólt termelt a Casteddu színeiben, és a legendás Gigi Riva után a Cagliari első játékosa lett, aki egymást követő három bajnoki idényben lépte át a tízgólos határt. Joao Pedro a legutolsó idényében 13, az azt megelőzőbe 16, míg a 2019-2020-as idényben egyéni rekordot jelentő 18 gólig jutott.

Az évek során megszerezte az olasz állampolgárságot és elmondása szerint egy álma vált valóra azzal, hogy idén debütálhatott az olasz válogatottban.

A Szalai Attilát is foglalkoztató isztambuli óriásklub a közelmúltban Willian Arao személyében már igazolt egy másik brazil kiválóságot.