Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megerősítette a klubikon távozását a Napoli tulajdonosa

A Napoli eddig bizonytalansorsú klublegendájának jövőjét illetően úgy tűnik, hogy lezárultak a találgatások…

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

A Napoli csapatának tulajdonosa, Aurelio De Laurentiis egy rádióinterjúban megerősítette, hogy nem sikerült megegyezniük Dries Mertens lejáró szerződésének meghosszabbítása ügyében, így a rutinos belga támadó elhagyja a csapatot.

A 35 éves belga támadó 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 397 mérkőzésen 148 gólt szórt a Partenopei színeiben, mellyel a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosa, és a helyi ultrák nagy kedvencének számít. Mertens legjobb szezonja a 2016-2017-es évad volt, amikor 28 bajnoki találatig, összességében pedig 46 meccsen 34 gólig jutott. Ezzel szemben az előző két idényben már csak kilenc-kilenc alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, míg a legutóbbi kiírásban 11 találat került a neve mellé.

A 103-szoros belga válogatott csatár pályafutása korábbi szakaszában, a nápolyi időket megelőzően hazáján kívül kizárólag Hollandiában futballozott az Utrecht (2009-2011) és a PSV Eindhoven (2011-2013) színeiben.

Egybehangzó olasz sajtóhíresztelések szerint távozása esetén korábbi nápolyi edzője, Maurizio Sarri tárt karokkal várná őt a Lazio csapatánál.