Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi szeretné, ha Messi visszatérne a Barcelonához – sajtóhír

Katalán sajtóhírek szerint a Barcelona vezetőedzője egy hatalmas kéréssel fordult a klub elnökéhez…

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

A katalán Sport értesülései szerint a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández arra kérte a klub elnökét, Joan Laportát, hogy jövő nyáron próbálja meg szerződtetni a csapathoz, Lionel Messit, akinek a szezon végeztével lejár a szerződése a Paris Saint-Germain csapatánál.

A 34 éves argentin klasszis múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelona csapatát, és szerződött a PSG-hez. Messi új állomáshelyén a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzi jól magát Párizsban. Jövőjével kapcsolatban folyamatosan jelennek meg újabb és újabb pletykák.

Messi korábban már többször is utalt rá, hogy az európai karrierje végeztével egyszer nagyon szívesen próbálná ki magát az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az argentin szurkolók már azt várják epekedve, hogy mikor tér haza hozzájuk, és a Barcelona háza táján is időről időre felmerül a visszatérésének lehetősége.

A közelmúltban Laporta maga is megerősítette, hogy bántja őt, hogy tavaly nem tudták megtartani Messit, és nem szeretné, hogy így érjen véget az ikonikus játékos és a klub közös története, így valószínűleg nyitott lenne arra, hogy megpróbálják újra szerződtetni a csapat emblematikus alakját.

Messi a 2004-től 2021-ig minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a katalán klub színeiben, mellyel számtalan egyéni címet és trófeát begyűjtött.