Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: parádés gól sarokkal, Anglia simán bejutott a fináléba! – videóval

Az angol válogatott jutott elsőként a női Európa-bajnokság döntőjébe: a Háromoroszlánosok Svédország ellen arattak magabiztos, 4–0-ás sikert a legjobb négy között.

(Photo by Alex Pantling – The FA/The FA via Getty Images)

Anglia a 34. percben jutott vezetéshez, méghozzá Beth Mead révén, aki az egész Eb egyik legjobb játékosának, Lucy Bronze-nak az előkészítését váltotta a gólra. A szünetre maradt az egygólos különbség, ám a fordulást követően Bronze megduplázta a szigetországiak előnyét. A meccs legszebb momentumára a 68. percig kellett várni, ekkor Alessia Russo biztosította be a továbbjutást, ráadásul egy gyönyörű sarkazós találattal. Az igencsak egyoldalú összecsapáson a végeredményt Frank Kirby állította be.

Az angolok ellenfele a Németország–Franciaország mérkőzés győztese lesz a vasárnapi fináléban – a második elődöntőt szerdán este rendezik, magyar idő szerint 21 órai kezdettel.

Női Európa-bajnokság, elődöntő
Anglia – Svédország 4–0 (1-0)
Helyszín: Bramall Lane; Játékvezető: Esther Staubli
Gólszerzők: Mead (34.), Bronze (48.), Russo (68.), Kirby (76.)
Sárga lap: Stanway (85.), ill. Björn (73.)

Anglia: Earps – Bronze, Bright, Williamson, Daly – Stanway, Walsh – Mead, Kirby, Hemp – White. Szövetségi kapitány: Sarina Wiegman.

Svédország: Lindahl – Ilestedt, Sembrant, Eriksson, Glas – Angeldal, Asllani, Björn – Rolfi, Blackstenius, Jakobsson. Szövetségi kapitány: Peter Gerhardsson.

Alessia Russo kivételes gólja: