Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brutális rendbontás, letartóztatások a videóbíró ténykedése után – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) legutóbbi játéknapján botrányos körülmények közt ért véget egy kiesési rangadó…

 

Az argentin bajnokság legutóbbi játéknapján a Barracas Central csapata úgy győzött 2-1-re a Patronato ellen, hogy az egész mérkőzés alatt a videóbíró a hazai gárdának kedvezett. A kiesőjelölt vendégektől két gólt vett el utólag a játékvezető, valamint egy kiállítással és egy büntetővel is sújtotta őket.

A mérkőzés lefújását követően a vesztes paranáiak játékosai rátamadtak Jorge Baliño játékvezetőre, majd összecsaptak a pályára érkező rohamrendőrökkel is. Az eset után négy labdarúgót őrizetbe vettek, akik letartóztatásban töltötték az éjszakát.

Az aktuális idényben korántsem ez volt az első alkalom, amikor a videóbíró kedvezett volna a Barracas Central csapatának. A TyC Sports egy külön cikket szentelt azoknak a véleményes ítéleteknek, melyet a csapat javára fújtak be. Ennek ellenére az együttes az első tíz forduló alatt 12 pontot szerezve csupán a huszadik helyet foglalja el az argentin élvonal 28 csapatos mezőnyben.

Az ezúttal póruljárt Patronato ugyan pillanatnyilag 14 pontjával a 12. helyezést birtokolja, de a szabályok értelmében az idény végi kiesésről az utolsó három naptári esztendő két-két kiírásában elért átlagpontok döntenek, melyek alapján az utolsó, kieső helyen állnak a bajnokságban.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!