Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: a román CFR Cluj és a görög Arisz is nagyon simán jutott tovább – eredmények

Az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörének visszavágóit játszották szerda este, így eldőlt, kik jutottak tovább. Ott lesz a következő körben a román CFR Cluj, és bár hosszabbítás kellett hozzá a svéd AIK Stockholm is. A görög Arisz nagyon simán és hatalmas gólkülönbséggel jutott tovább, míg a feröeri Klaksvik egyetlen gólt lőve lesz ott a következő fordulóban.

Inter Escaldes (andorrai) –  CFR Cluj (román)* 1-1 (1-0); Összesítésben: 1-4
Gólszerzők: Soldevila (21.) ill. Deac (51. – büntetőből)
Kiállítás: Lima (61.), Rubio (90+3.) ill.

Az andorraiak meglepetésre vezetést szereztek a 21. percben Soldevila révén az első félidőben, ám a CFR Cluj már az előző mérkőzésen hármat lőtt, így nem érezhette magát túlságosan veszélyben, amit végül az 51. percben egy büntetőből szerzett góllal kiegészített Deac, így bebiztosítva a továbbjutást.

AIK Stockholm (svéd)* – Vorszkla (ukrán) 1-0 (1-0) H.u.: 2-0 Összesítésben: 1-4
Gólszerzők: Mendes (45+3.) ill. –

Egy gólgazdag mérkőzés után a Vorszkla került előnyben az első találkozón, de a svédek nem adták fel, és sokkal jobban is játszottak a visszavágón. Az első góljukra az első félidő hosszabbításáig kellett várni, amit Mendes lőtt be, ezt az előnyt pedig megtartották a 90 perc végéig, így jött a hosszabbítás, ahol ismét betaláltak a 107. percben Bjornstrom révén, ezzel pedig meglett a továbbjutás.

Gomel (belorusz) – Arisz (görög)* 1-2 (0-1) Összesítésben: 2-7
Gólszerzők: Gogolashvili (82.) ill. Gray (45. 90+3.)

A görög Arisz csapata hatalmas előnnyel várta a találkozót a belorusz Gomel ellen, mivel öt gólt lőttek, és csak egyet kaptak. A vezetést is a görögök szerezték meg a 45. percben Gray révén. A 82. percben ugyan a Gomel is gólt szerzett Gogolashvili találatával, de ez csak a gólarány javítására volt elég, ráadásul a 93. percben Gray duplázott, és így biztosan az Arisz jutott tovább a következő körbe.

Klaksvik (feröeri)* – Sutjeska (montenegrói) 1-0 (0-0) Összesítésben: 1-0
Gólszerzők: Klettskard (66.) ill. –

Az első félidőben gól nélküli mérkőzést játszottak a csapatok, a visszavágón viszont sokkal jobban játszott a feröeri Klaksvik, mint a montenegrói Sutjeska. A gólt is sikerült megszereznie a hazaiaknak a 66. percben Klettskard révén, a feröeri csapat pedig kihúzta ezzel a végéig, ami továbbjutást jelentett.