Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: nem bírt mexikói ellenfelével a Real Madrid – videóval

A Real Madrid csapata magyar idő szerint a szerda reggeli órákban San Franciscóban vívott felkészülési mérkőzést a mexikói Club América együttesével…

(Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

A BL-győztes Real Madrid a legutóbbi amerikai felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott a mexikói Club América ellen.

A sokkal inkább játékban lévő mexikói gárda szemmel láthatóan nagyobb lendülettel és motiváltabban kezdte az összecsapást, melynek eredményeként már az első öt percen belül megszereztek a vezetést. Egy szépen kijátszott támadás végén Layun átadásából a Rüdigert faképnél hagyó Henry Martín közeli találatával kerültek lépéselőnybe a mexikóvárosiak. A továbbiakban is az América bizonyult aktívabbnak, több ígéretes támadást is vezettek, Martínék további próbálkozásai azonban rendre elkerülték Lunin ketrecét. Az első játékrész derekánál veszélyeztetett először a “királyi gárda”, melyből rögtön gól született, a fantasztikus idényen túllévő Karim Benzema nagyszerű mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot az Asensióval történt kényszerítőt követően. Innentől kezdve a Real egyre inkább kezdte átvenni az irányítást, nem sokkal a szünet előtt Benzema közel járt egy újabb gól megszerzéséhez, életerős átlövése azonban centikkel elkerülte a kaput. Így aztán 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő.

A szünetben a madridiak nyolc cserét hajtottak végre, majd a folytatásban néhány perc múlva Vázquez harcolt ki büntetőt, akinek Reyes lépett oda a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt tizenegyest a szünetben beszálló Eden Hazard tökéletesen helyezett lövéssel váltotta gólra, Jiménez kapus hiába érezte az irányt. A vezetés megszerzése megnyugtatta a Realt, és egyre magabiztosabban játszottak, menet közben több lehetőséget is kidolgoztak. Egy óra elteltével egy szépen kijátszott támadás végén Ceballos közeli lövését Jiménez védte bravúrral. Már csak tíz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Álvaro Fidalgo megindulása után a fiatal Tobias rúgott neki oda, majd maga, az egykori a Real Madridban nevelkedő sértett végezte el a büntetőt. Elsőre Lunin már a rúgás előtt mindkét lábával méterekkel előrébb lépett, és védte a lövést és az ezt követő ismétlést is, azonban a játékvezető újra rúgatta a büntetőt, másodjára az ukrán kapus szintén rajta volt a lövésen, bele tudott érni, de védeni képtelen volt. A találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget.

Real Madrid – Club América 2-2 (1-1)
Helyszín:
Oracle Park, San Francisco; Vezette: Dickerson (amerikai)
Gólszerzők: Benzema (22.), E. Hazard (54. – büntetőből), ill. H. Martin (5.), Fidalgo (82. – büntetőből)
Sárga lapok: Casemiro (35.), Ceballos (52.), ill.
Kiállítva: ill.

Real Madrid: Lunin – L. Vázquez (Tobias 66.), Rüdiger (Vallejo 60.), Nacho Fernández (Militao 46.), F. Mendy (Alaba 46.) – Modric (F. Valverde 46.), Casemiro (Ceballos 46.), Kroos (Tchouaméni 46.) – Asensio (E. Hazard 46.), Benzema (Rodrygo 46.), Vinícius Júnior (Camavinga 46.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Club América: Ochoa (O. Jiménez 32.) – J. Sánchez (Damm 60.), Lara (D. Valdes 60.), S. Cáceres, M. Reyes – Layun, J. dos Santos (Fidalgo 60.), Aquino (B. Valdez 60.), Zendejas (R. Sánchez 60.) – H. Martín (J. Rodríguez 60.), Vinas (A. Martínez 60.). Vezetőedző: Fernando Ortiz.