Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az RB Leipzig szélsőjével erősít az Atalanta! – sajtóhír

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta színeiben folytatja pályafutását az RB Leipzig nigériai szélső támadója, Ademola Lookman – írja Fabrizio Romano.

Fabrizio Romano információi szerint az Atalanta megegyezett az RB Leipziggel Ademola Lookmant illetően, illetve természetesen magával a játékossal is a személyes feltételekről. A nigériai válogatott labdarúgó nem mellesleg az előző szezont a Leicester Citynél töltötte. 

Ademola Lookmant 2019 nyarán az Evertontól igazolta le az RB Leipzig 18 millió euró ellenében. A lipcsei alakulat már korábban szerette volna megszerezni, azonban a liverpooli együttes egy évvel ezelőtt nem akarta elengedni. A visszatérés nem alakult olyan jól a számára, Nagelsmann a bajnokságban például mindössze 11 alkalommal küldte pályára. Az előző két idényben rendre kölcsönbe került, először a Fulhamhez, majd legutóbb a Leicester Cityhez. 

Ademola Lookman a 2021/2022-es kiírás során 42 mérkőzésen lépett pályára a Leicesterben, ezeken 8 találatot és 5 gólpasszt jegyzett. Lookman ugyebár Londonban született, viszont idén márciusban végül a nigériai válogatottban debütált. Szerződése 2024-ig köti jelenlegi klubjához, a transfermarkt pedig 10 millió euróra becsüli piaci értékét.