Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatér Dél-Amerikába a Fiorentina középpályása – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint a Fiorentina a továbbiakban sem számít chilei középpályása szolgálataira…

(Photo by MB Media/Getty

Nicoló Schira beszámolói szerint a Fiorentina létszámfeletti középpályása, Erick Pulgar 2025 év végéig szóló megállapodást készül kötni a brazil Flamengo csapatával. Az újságíró értesülései szerint a labdarúgó 2.5 millió euró ellenében vált a klubot, a megállapodás értelmében pedig a rióiak a jövőbeni eladási árának 20 százalékát is utalni fogják majd az olaszoknak.

A 28 esztendős chilei védekező középpályás 2019 óta 82 meccsen lépett pályára a “violák” színeiben, melyek alatt nyolc találatot jegyzett. Pulgar a legutóbbi szezonban sérülései és formahanyatlása miatt kevesebb lehetőséghez jutott, mindössze hat bajnokin vették számításba, majd a tavaszt már a török Galatasaraynál töltötte kölcsönben, ahol 11 mérkőzésen foglalkoztatták.

Pályafutása korábbi szakaszában a Bologna színeiben szerepelt 2015 és 2019 között. Azt megelőzően hazájában játszott az Antofagasta és az Universidad Católica csapatában.

Pulgar 2015 óta 40 alkalommal lépett pályára a chilei nemzeti csapatban, és tagja volt a 2016-os centenáriumi Copa Américát megnyerő együttesnek.