Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbíthat sikerkapitányával Argentína – sajtóhír

Megbízható lapértesülések szerint a Copa América-győztes argentin válogatott szövetségi kapitánya hamarosan megújíthatja szerződését a nemzeti csapat élén…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A TyC Sports értesülései szerint a legutóbbi egyeztetéseket követően minden akadály elhárult, hogy Lionel Scaloni a világbajnokság után további évekkel meghosszabbítsa szerződését az argentin válogatott szövetségi kapitányi posztján.

A 44 éves szakember az előző világbajnokságot követően, 2018 augusztusában először átmenetileg vette át az irányítást Jorge Sampaolitól, majd véglegesítették posztján. Scaloni új alapokra helyezte az egykori kétszeres világbajnok nemzet válogatottját, számtalan új ember mutatkozott be kezei alatt az elmúlt négy évben, s mi több, tavaly nyáron vele szakították meg a felnőtt válogatott 28 éven át tartó tornagyőzelem nélküli szériáját, amikor elhódították a Copa América serlegét. Idén júniusban osztálykülönbséggel focizták le az Európa-bajnok olasz válogatottat a Finalissima keretein belül.

“Tisztában vagyunk vele, hogy jól haladunk, remek formában vagyunk, de nem vagyunk se nem nagyobb, se nem kisebb favorit a többi esélyes válogatottnál. Ehhez továbbra is így kell hozzá állnunk, a földön kell maradnunk. Nagyszerű csapatok vannak és a labdarúgás mindig nagyon nehéz. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, és hinni abban, hogy a világbajnokságon is jól megy majd a játék. Fel kell készülnünk minden lehetőségre” – jegyezte meg rendkívül racionálisan a legutóbbi, éppen aktuális kiütéses győzelem után.

Az Albiceleste zsinórban 33 mérkőzést vívta meg veretlenül, miután utoljára több mint három évvel ezelőtt, a 2019-es Copa América elődöntőjében szenvedett vereséget.