Laporta: “A célom, hogy visszahozzuk Lionel Messit…”

A katalán sajtóban továbbra is tartja magát az a híresztelés, mely szerint a Barcelona nem tett le Lionel Messi visszatéréséről, melyet most a klubelnök is megerősített…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A napokban a Barcelona elnöke, Joan Laporta egy interjúban őszintén beszélt arról, hogy nagyon szeretné, ha az egy évvel ezelőtt elvesztett Lionel Messi visszatérne a csapathoz:

“Felelősnek érzem magam a történtek miatt, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. Az a célom, hogy visszahozzuk a csapathoz Lionel Messit. Törekedni fogok arra, hogy ez jövőre vagy utána megtörténhessen. Nem ezt a búcsút érdemli, hiszek benne, hogy ez csak átmeneti állapot. Neki legalább egy búcsúszezonra vissza kell térnie, hogy minden stadionban megünnepelhessék a nagyságát.”

A 34 éves argentin klasszis múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelona csapatát, és szerződött a Paris Saint-Germainhez. Messi új állomáshelyén a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzi jól magát Párizsban. Jövőjével kapcsolatban folyamatosan jelennek meg újabb és újabb pletykák. Egyelőre 2023-ig köti még őt szerződés a PSG-hez.

Messi korábban már többször is utalt rá, hogy az európai karrierje végeztével egyszer nagyon szívesen próbálná ki magát az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az argentin szurkolók már azt várják epekedve, hogy mikor tér haza hozzájuk, és a Barcelona háza táján is időről időre felmerül a visszatérésének lehetősége.

Messi a 2004-től 2021-ig minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a katalán klub színeiben, mellyel számtalan egyéni címet és trófeát begyűjtött.