Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea megválhat létszámfeletti támadójától – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Chelsea együttese nyitott lenne megválni a csapat sokat bírált német támadójától, és bőven van iránta érdeklődés…

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

Többek közt a Sky Sport Germany is beszámolt róla, hogy a Chelsea létszámfeletti támadója, Timo Werner nagy eséllyel elhagyja a londoniakat a nyári átigazolási időszak során. Különféle szigetországi sajtóorgánumok szerint a PL-ből a Newcastle United szívesen látná őt, de állítólag a csatárt kereső Juventus és a Real Madrid radarján is szerepel a neve és az RB Leipzig ugyancsak nyitott lenne egykori játékosa újbóli foglalkoztatására.

A 26 esztendős német támadó két éve 47.5 millió font ellenében igazolt a “kékekhez” a lipcsei gárdától, melyben a 2019-2020-as évad során 47 mérkőzésen 35-ször tudott eredményes lenni. Werner összességében négy esztendőt töltött az RB Leipzignél, és 19 gólnál kevesebbet egyszer sem szerzett, összességében 222 mérkőzésen 91 gólig jutott. Ezt a teljesítményt azonban meg sem tudta közelíteni a Premier League-ben, az első idényében 12, a másodikban 11 gólig jutott.

Werner a PL-t tekintve 56 pályára lépés alatt mindössze tíz alkalommal volt eredményes az elmúlt két szezon alatt, ami annak fényében, hogy miért igazolták annak idején, vajmi kevés. Kétségtelenül többet vártak tőle, így a tulajdonosváltás után átalakulóban lévő Chelsea nyitott az ajánlatok meghallgatására és nem zárkóznak el attól, hogy megfelelő opció esetén megváljanak a szebb napokat is látott gólvadásztól.